Fakultní aktualita

Doplňovací volby do SKAS LFP UK 7. – 9. 10. 2024

Zveřejněno: 04.09.2024

Doplňovací volby do studentské části AS LFP UK se konají 7. – 9. října 2024.

AS LFP UK v návaznosti na usnesení ze zasedání 30. května 2024, jímž byly vyhlášeny doplňovací volby do studentské části Akademického senátu LFP UK, stanovuje v souladu se čl. 2 Volebního řádu AS LFP UK termín a formu doplňovacích voleb na LFP UK na 7. – 9. října 2024 elektronicky pomocí počítačové sítě. Volební aplikace bude spuštěna v první den voleb v 8:00 hod. a hlasování bude ukončeno poslední den voleb ve 12:00 hod. AS LFP UK jmenuje v souladu se čl. 4 Volebního řádu AS LFP UK pro tyto volby volební komisi ve složení Mgr. Alena Holá (předsedkyně), doc. MUDr. Aleš Kroužecký, Ph.D. a MUDr. Lucie Züglerová.

Důvodem vyhlášení doplňovacích voleb je pokles počtu členů ve studentské části AS LFP o jednoho člena bez možnosti jeho náhrady z řad náhradníků.

Dle čl. 1 a 5. Volebního řádu AS LFP UK mohou volit a býti voleni všichni studenti pregraduálního studia LFP UK v českém i anglickém jazyce, stejně tak všichni postgraduální studenti v prezenční i kombinované formě studia.

Na kandidátní listinu budou zařazeni ti z navrhovaných, které navrhne nejméně 5 členů studentské části akademické obce LFP. Návrhy na kandidáty jsou písemné. Návrh musí obsahovat: jméno navrhovaného a jeho/její ročník studia, jména, ročníky studia a podpisy navrhovatelů, podepsaný souhlas navrhovaného s kandidaturou.

Návrhy se podávají předsedkyni volební komise nejpozději jeden týden před prvním dnem voleb. Návrh lze přinést osobně na sekretariát AS LFP (Ústav sportovní medicíny a aktivního zdraví, 4. patro Unimec 1, paní Klára Branda) nebo lze zaslat v naskenované podobě na email: klara.branda@lfp.cuni.cz

Pokud studenti, kteří jsou zároveň akademickými zaměstnanci LFP, chtějí volit a být voleni, musejí písemně požádat o přeřazení na seznam voličů či kandidátů studentské části AS LFP. Tuto žádost je třeba zaslat předsedkyni volební komise cestou emailu sekretariátu AS: klara.branda@lfp.cuni.cz. Do žádosti uveďte tuto větu: „Žádám o přeřazení na seznam voličů/kandidátů studentské části pro účel doplňovacích voleb do studentské části AS LFP, které se budou konat 7.-9.10.2024.“  Do emailu uveďte celé své jméno včetně titulů.

Kompletní znění aktuálně Platného volebního řádu AS LFP najdete zde: Volebni-rad-Akademickeho-senatu-LF-UK-v-Plzni.pdf (cuni.cz)

V případě dotazů kontaktujte sekretariát AS LFP:

tel: 377 593 200

email: klara.branda@lfp.cuni.cz

Za volební komisi

Mgr. Alena Holá (předsedkyně komise)

doc. MUDr. Aleš Kroužecký, Ph.D. (člen komise a předseda AS)

MUDr. Lucie Züglerová (členka komise)