Fakultní akce

Přednáška Paměť jako nástroj

12.3. 2024, 17:00

Azurová posluchárna LFP UK

Zveřejněno: 04.03.2024

Vážené studentky, vážení studenti,

zvládli jste úspěšně zkouškové období? Přesto stále tápete, jak se efektivně učit? Řada rad a návodů, na které jste již možná narazili, vychází z našich současných vědeckých poznatků o tom, jak funguje paměť.

Dovolujeme si Vás proto pozvat na přednášku Paměť jako nástroj, která proběhne 12. 3. 2024 od 17:00 do 18:30 na Lékařské fakultě v Plzni, budova U1,první patro, Azurová posluchárna. Přednášku pro Vás připravuje Centrum podpory výuky, programem Vás bude provázet doc. MUDr. Karel Ježek, Ph.D.

Paměť je obdivuhodný, vrstevnatý fenomén, na nějž často žehráme, jakkoli jeho fyziologický základ může být zcela v pořádku. Problémem často nebývá informace uložit, ale umět je efektivně vybavit. Proč se nerozpomeneme ve správný moment, ale až s odstupem? Jak tomu čelit? Přednáška je úvodem do informační hygieny paměťových procesů a kontroly souvisejících motivačních vlivů. 

Přednáška je určena především studujícím prvního ročníku, ale mohou se účastnit i studenti vyšších ročníků.

Na setkání se můžete přihlašovat prostřednictvím online formuláře.

Všem přihlášeným odešleme nejpozději den před konáním akce připomínku na jejich email. V případě zvýšeného zájmu ze strany studentů může být přednáška přesunuta do Hnědé posluchárny.

Těšíme se na setkání!

Za tým Centra podpory výuky

Martin Langer